about imageW

Biografie

Martijn Lakemeier (1993) is de jongste winnaar ooit van het Gouden Kalf voor beste acteur voor zijn acteerdebuut in de nederlandse oscar-shortlist filmhit Oorlogswinter. Voor deze rol ontvangt Martijn op 15-jarige leeftijd ook de Rembrandt Award voor beste Nederlandse acteur. 

Zijn tweede hoofdrol is de succesvolle bioscoopfilm Lover of Loser (2009) van regisseur Dave Schram, naar het gelijknamige boek van Carry Slee. Martijn is verder ook te zien in Sonny Boy, de One Night Stand Dagen van Gras en De Marathon (winnaar van twee Gouden Kalveren 2013), naast Jeroen Willems in Boven is het stil, Zomer en Zurich.

 

Hij is te zien in de succesvolle tv-series Feuten (seizoen 2), De Geheimen van Barslet en speelt één van de hoofdrollen in de TV serie Hollands Hoop, de opnames voor een tweede seizoen starten dit jaar.

 

Martijn speelt in 2015 de hoofdrol in de boekverfilming van Ventoux en in de succesvolle romkom Ja, Ik Wil van Kees van Nieuwkerk. In het voorjaar van 2016 zijn de opnames van een Franse film Nomber One afgerond en draait de nieuwe speelfilm Adios Amigo’s, een tragikomedie over drie lichamelijk beperkte vrienden, in de bioscoop.