about imageW

Biografie

Martijn Lakemeier (1993) is de jongste winnaar ooit van het Gouden Kalf voor beste acteur voor zijn acteerdebuut in de nederlandse oscar-shortlist filmhit Oorlogswinter. Voor deze rol ontvangt Martijn op 15-jarige leeftijd ook de Rembrandt Award voor beste Nederlandse acteur. 

Zijn tweede hoofdrol is de succesvolle bioscoopfilm LOVER OF LOSER (2009) van regisseur Dave Schram, naar het gelijknamige boek van Carry Slee. Martijn is verder ook te zien in SONNY BOY, de One Night Stand DAGEN VAN GRAS en DE MARATHON (winnaar van twee Gouden Kalveren 2013), naast Jeroen Willems in BOVEN IS HET STIL, ZOMER en ZURICH.

 

Hij is te zien in de succesvolle tv-series FEUTEN (seizoen 2), DE GEHEIMEN VAN BARSLET en speelt één van de hoofdrollen in beide seizoen van TV serie HOLLANDS HOOP. In 2015 speelt hij de hoofdrol in de boekverfilming van VENTOUX, in de succesvolle romkom JA, IK WILl van Kees van Nieuwkerk en in de speelfilm ADIOS AMIGO'S, een tragikomedie over drie lichamelijk beperkte vrienden. 

 

De opnames van een Franse film TOUT LÀ-HAUT zijn inmiddels afgerond en de film gaat eind 2017 in premiere. Tijdens het Film Festival van 2017 gaat de KORT! BESTAAN IS GAAN in premiere waarvan de opnamens recent zijn afgerond. 

 

In 2018 is Martijn o.a. te zien in de speelfilm GEK VAN ORANJE onder regie van Pim van Hoeve.