Nieuws 2.8.2016 | 23:9

Adios Amigos lanceert seksvooriedereen.com

Seks is voor iedereen. Maar als je leeft met een handicap, is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het is één van de thema’s van Adios Amigos, het komische drama dat vanaf 8 september in de Nederlandse bioscopen draait. 

 

Stichting Intermobiel, dat zich inzet voor de belangen van mensen met een handicap, wil actief het taboe rondom dit thema doorbreken. “We zijn dan ook heel blij dat de film ADIOS AMIGOS in de bioscoop verschijnt. Want in deze film komt seks met een handicap op een integere manier en met een gezonde dosis humor aan bod.” aldus Veroni Steentjes, voorzitter van Stichting Intermobiel.

 

Regisseur Albert Jan van Rees (Overspel, Toren C), zijn castleden Yannick van de Velde, Martijn Lakemeier, Bas Hoeflaak en Margot Ros, maar ook diverse BN’ers als bijvoorbeeld Marc de Hond steunen de campagne en zullen via T-shirts of social media posts het logo zichtbaar maken de komende dagen. Ook op de social media van de film zal het beeldmerk te zien zijn, net als in een Preview magazine advertentie, via honderden toiletreclames, Boomerang kaarten en op duizenden zadelhoesjes.

 

Adios Amigos gaat over drie vrienden met een handicap (Yannick van de Velde, Martijn Lakemeier en Bas Hoeflaak) die net als iedere andere jonge twintiger wel eens met iemand naar bed willen. Eén van hen weet dat de meisjes in Salou altijd gewillig zijn, dus dan moeten ze daar maar heen.

 

Ze regelen in het geheim – hun ouders zien de vakantie helemaal niet zitten – een busje en gaan op pad met verzorgster Lub (Margot Ros). Losgerukt uit hun vertrouwde omgeving worden ze echter al snel geconfronteerd met hun afhankelijkheid. En blijkt dat ze met harde humor hun diepste angsten niet kunnen verdoezelen. Met iedere kilometer gaat de reis minder over seks en meer over vriendschap. Adios Amigos, gebaseerd op de Vlaamse succesfilm Hasta la vista, is een direct, meeslepend en universeel verhaal over vriendschap en dromen in een leven met beperkingen. 

portfolio image